Platforma de socializare Reddit, victima unui atac cibernetic

Platforma de socializare Reddit a fost victima unui atac cibernetic care a permis accesul hackerilor la informaţii ale utilizatorilor datând din perioada 2005-2007, printre care şi adrese de email, a informat compania americană, potrivit AFP.
Platforma de socializare Reddit, victima unui atac cibernetic

''La 19 iunie, am aflat că în intervalul 14-18 iunie cineva a piratat conturile câtorva angajaţi'', a scris miercuri Reddit pe platforma sa, adăugând că atacul a fost realizat prin interceptarea SMS-urilor, folosite în anumite cazuri pentru autentificarea accesului angajaţilor la computere.

Deşi atacul este considerat ''unul serios'', reţeaua de socializare completează că hackerii nu au avut acces decât la vizualizarea unor baze de date vechi, fără a putea face vreo modificare în sistem.

Fără a oferi date mai concrete, Reddit a precizat că de atunci şi-a întărit sistemele de securitate şi a informat utilizatorii afectaţi.

Hackerii au avut acces la datele din platforma Reddit din perioada 2005 (anul în care s-a înfiinţat) până în 2007: numele utilizatorilor, parole, mesajele publice şi private.

Atacatorii au avut de asemenea acces la adresele de email ale destinatarilor newsletter-ului său trimis în luna iunie.

Unul dintre fondatorii Reddit este Alexis Ohanian, soţul jucătoarei americane de tenis Serena Williams.

Platforma susţine că are peste 330.000 de milioane de utilizatori lunari activi şi peste 138.000 de ''comunităţi'' de discuţie.

sursa

DISTRIBUIE